Není domácnost jako domácnost. Zatímco vám přijde nejužitečnější nový robotický vysavač, senior by nejvíce ocenil třeba sedátko do vany nebo stoličku na sprchování. Je potřeba myslet i na takové detaily a na chvíli se vžít do světa seniorů. Zrovna koupelnové doplňky jsou pro starší lidi a zdravotně postižené nepostradatelné pro nezávislý život a každodenní hygienu.

Koupelna snů plná pomocníků

Jak by tedy mohla vypadat taková koupelna snů? Zvážit můžete sedátko do vany a stoličku na sprchování – vše záleží na koupelně. Nejvíce užitečné jsou bez debat integrovaná madla, která můžete připevnit téměř kdekoli. Při zařizování koupelny myslete na to, co by vám zjednodušilo život ve stáří. Určitě nedávejte zubní kartáčky na horní poličku, toaletní papír do jiné místnosti a také nepodceňte samotnou podlahu! Kluzké povrchy jsou nejvíce nebezpečné (a to nejen pro seniory).

Snadný pohyb zvýší kvalitu života

Pokud je interiér bytu nebo domu, kde senior bydlí, dostatečně prostorný, můžete také zakoupit elektrický interiérový mikroskútr, který je díky pohonu prostředních kol a kompaktním rozměrům velmi obratný. Silný motor o 200 W je stavěný pro nosnost až 120 kg, přičemž překonání hustých koberců není překážkou. Elektrický mikroskútr se může stát nejlepším pomocníkem každého seniora.

Pokud je byt vašeho blízkého méně prostorný, pak přichází na řadu čtyřbodové chodítko, které podpoří bezpečnost doslova na každém kroku.

I malé doplňky, jako je například navlékač ponožek, mohou život seniora velmi usnadnit, stačí se jen zamyslet nad každodenními úkony, které jsou pro něj obtížné. Anebo ještě lépe, zeptat se přímo seniora, co by mu pomohlo ke snazšímu životu doma.