Velké oblibě se dnes těší podlahové vytápění. Je to zkrátka velmi příjemné, když bosou nohou došlápnete na podlahu, která krásně hřeje. Pokud zrovna neplánujete rekonstrukci celého domu a nezavedete teplovodní podlahové vytápění na větší ploše, pro malý prostor koupelny nejspíš zvolíte vytápění elektrické v podobě topné rohože. Její výhodou je poměrně snadná instalace a nízká stavební výška. Ideální typ a výkon se vybírá podle druhu podlahové krytiny i místa použití - dnes se dá topná rohož přizpůsobit i tak specifickému prostředí, jakým je sprchový kout.

Praktickým a zároveň estetickým prvkem koupelny se může stát topný žebřík, který je ale prvotně určený k sušení ručníků. Je nasnadě, že pokud bude takový žebřík celý ověšený ručníky, mnoho tepla do místnosti nepředá. O tom, zda bude sloužit i jako doplňkový zdroj tepla v koupelně, rozhodne jeho výkon, který vám nejlépe spočítají odborníci z dodavatelských firem. Topný žebřík se dá napojit buď k ústřednímu topnému systému, nebo k elektrické síti, existují ale také typy kombinované, které se na topení napojí jen v zimě a mimo sezonu mohou fungovat na elektřinu, kdykoli potřebujete.

V maličkých koupelnách vám k tepelné pohodě postačí sálavé topidlo, které funguje na principu ultračerveného záření. Znamená to, že neohřívá vzduch, ale dopadá přímo na osoby a předměty v místnosti podobně jako sluneční paprsky. Velkou koupelnu tedy nevyhřeje, ale v menším prostoru vám s takovým topidlem bude příjemně. Sálavá tělesa dnes navíc mívají podobu elegantně vypadajících panelů, které mohou být vyrobeny z keramiky, kamene či skla, a jsou schopny dodat koupelně luxusní ráz.

Kdo má koupelnu větší a potřebuje ji pořádně vytopit, zřejmě sáhne po naprosté klasice, kterou je elektrický přímotop. Ovšem pozor, neznamená to, že si k vaně přistavíte stará elektrická kamínka napojená na prodlužovačku, jak se to v některých rodinách dříve praktikovalo. Takový postup je samozřejmě krajně nebezpečný. Je potřeba vybrat nástěnný přímotop, který je výslovně označen jako vhodný do koupelny, a tudíž chráněn proti stříkající vodě. Typicky se instaluje na stěnu do blízkosti stropu, kde nijak nepřekáží a nevíří prach.