Mnoho věcí, které v koupelně běžně skladujeme, ve skutečnosti špatně odolává vlhkému a teplému prostředí. Jmenujme ty nejchoulostivější:

Make-up

Toaletní stolky v ložnicích už moc nevídáme, ale mívaly své opodstatnění. Líčidla, stejně jako laky na nehty, vlivem vlhkosti rychleji ztrácejí svou životnost, zatímco štětce a houbičky na nanášení make-upu představují ideální množírnu bakterií a dalších škodlivých mikroorganismů. Ložnice je tedy pro ně mnohem lepším místem než koupelna.

Opalovací krémy

Krémy na opalování by se měly skladovat v suché a tmavé skříňce s nižší teplotou. Škodí jim vlhko, teplo i světlo. Na polici v koupelně je může dokonce napadnout i plíseň.

Parfémy

Vlhko a teplo má nepříznivý dopad i na parfémy a toaletní vody. Podobně jako opalovací krémy, také vůně by se měly ukládat na temné a suché místo, kde se minimalizuje proces oxidace. Bylo by škoda, aby drahý parfém po pár měsících na polici v koupelně ztratil svou omamnou vůni.

Léky

Aby si léky zachovaly svou účinnost, nesmějí být vystaveny kolísavé teplotě. Lékárnička by se proto neměla skrývat v koupelně, ale v místnosti se stálou pokojovou teplotou.

Žiletky

Necháváte-li žiletky a holicí strojky na vaně či ve sprchovém koutu, abyste je měli při tělesné očistě vždy po ruce, zbytečně je tím tupíte a vystavujete procesu rezavění. Veškerá holítka a epilátory by se měly po použití vysušit a uklidit do skříňky či zásuvky.

Ručníky

Pokud nevlastníte elektrický žebřík, který ručníky pěkně vysuší, skladování osušek v koupelně není z hygienických důvodů doporučeno. A to ani tehdy, když je pěkně srolujete a uložíte v policích. Tkanina v prostředí koupelny snadno navlhne, což podpoří množení škodlivých mikrobů.

Elektronika

Dnes se už vyrábějí rádia a jiné přístroje, které jsou plně vodotěsné a můžete si je vzít s sebou do vany bez obav. Obyčejný mobil a tablet však může navlhnout a přestat fungovat, i když budete šikovní a neupustíte ho přímo do vody. Pára a vlhkost škodí i kulmám, fénům a žehličkám na vlasy. Po použití je proto ukliďte na suché místo.