Nová doba nám importovala svátek svatého Valentýna a my se s ním musíme nějak vyrovnat. Spousta lidí jej prostě ignoruje. Může to být z odporu k americkému importu, díky škudlení nebo z nedostatku vztahu, který by se měl oslavovat. Je ale hodně těch, kdo se snaží podnikat v tento den něco mimořádného.

Buďte nad věcí

Copak dělá ženu u stolu dámou a muže gentlemanem? Jsou to jen drobnosti. Především se nenechejte ničím rozhodit. Prostě se nerozčilujte nad eventuálními zdvořilostními poklesky svého protějšku. Muži dnes jako by netušili, že to jediné, co mohou složit ženě k nohám, je galantnost a zdvořilost, a ženy naopak jako by tyto dary nedokázaly přijmout s grácií. Budiž, doba je taková fastfoodová, ale do restaurace při svíčkách přece jen patří trochu obstarožní móresy. Tak do toho, bůhví, kdy přijde další příležitost.

ČTĚTE TAKÉ:

Žvýkat zvolna

Je dost pravděpodobné, že muž bude při valentýnské večeři viset ženě na rtech více než jindy. Dáma si má naopak dát „pozor na pusu“. Elegance při konzumaci potravin se dosahuje především malými soustíčky. Dáma by nikdy neměla mít tváře nadité tím, co zrovna jí. Takže je třeba ukrajovat malé kousky a elegantně si je vkládat do úst. Každá žena rozehřátá láskou při tom jistě dokáže být velmi sexy. Muži stolují tímto způsobem, protože je to slušné. Sexy jsou zpravidla při jiných činnostech.

Pít obezřetně

K svátku zamilovaných patří i patřičné fintění. K výjimečné příležitosti se musí dámy vyšňořit a také trochu víc nalíčit než obvykle. Až ponesou k ústům sklenici z jemného skla, naplněnou vínem, měly by se umět napít tak zlehounka, aby na okraji nezůstala žádná stopa. Svůdná rtěnka musí zůstat na ústech. Věřte, že jíst a pít bez ztráty líčidla byla jedna z dovedností, z nichž skládaly zkoušky gejši.

Neotravujte s dietami

Pokud zrovna držíte nějaké hubnoucí diety nebo si kladete různá kulinární omezení, tak je na ten jeden večer koukejte zavřít někam do skříně. Není nic strašnějšího než hovory o dietách a hubnutí, kterými zavalíte někoho, kdo vás pozval na jídlo, které má být projevem lásky.