Kuchař století bude mít narozeniny


Autor: Oficiální zdroj
Jak se pozná nejlepší kuchař na zeměkouli? Jeho gastronomické dílo přesahuje kontinenty a vine se ze století do století. Obyčejný člověk si nedokáže představit, že by něco takového stihl třeba i za několik životů.
Je jasné, že největším kuchařem na světě může být jenom Francouz. Všichni odjakživa vědí, že Francouzi by poslední euro proměnili v něco dobrého, že neustále myslí na jídlo, že je jim jedno, že okolní svět se jim za to posmívá… Mají zřejmě nějakou zvláštní genetickou výbavu, gurmánský gen.
Rodinná tradice
Autor: Oficiální zdroj
ČTĚTE TAKÉ:
- Váš řezník, váš miláček
- Pod pokličkou slavných: Arnošt Lustig byl vyhlášený gurmán
- Basilejský karneval: Švýcaři utržení ze řetězu
Životopis jako kniha
Na všechny milníky v životě Paula Bocuse tu samozřejmě není místo. Za zmínku stojí historie rodinného podniku L'Auberge du Pont de Collonges. Výletní hospůdku Paul Bocus upravil a dostal v ní v roce 1962 druhou michelinskou hvězdičku. Tu první dostal již v roce 1958. S podnikem to nebylo tak jednoduché, protože Paulův dědeček jméno Bocus v roce 1921 prodal. Takže, aby se restaurant mohl jmenovat Auberge de Collonges Paul Bocuse, musel si kuchař koupit jméno zpátky. Třetí hvězdičku získal o tři roky později.
Prezidentská polévka
Autor: Oficiální zdroj
Dalších poct se Paulu Bocusovi dostalo v roce 1989, kdy ho slavný kulinární časopis Gault-Millau označil za „Kuchaře století“. Velikánovi, jehož podobizna je od roku 1995 umístěna i v pařížském muzeu voskových figurín, se také říkává papež kuchařů. Letos mu bude osmdesát sedm let.








Komentáře
Přidat příspěvek
Načítám komentáře...