Bílá podlaha

Málokdo se odváží zvolit pro náročný kuchyňský provoz bílou podlahu, na které nemilosrdně přitahují pozornost i ty nejmenší nečistoty. V rámci rekonstrukce staršího bytu ale převážily přednosti bílé – možnost efektně a levně renovovat starou podlahu z masivních prken a současně prosvětlit hlubokou dispozici. Lépe než krycí bílý lak splní stejný úkol bílá lazura, která nechá prosvítat přirozenou kresbu dřeva a více respektuje jeho individualitu. Světlo do interiéru přinese také a její měkce krémový odstín je méně náročný na údržbu.

Atypická dispozice

S atypickou dispozicí, omezenou výměrou, nosnou stěnou a polohou oken, se kuchyně vypořádala se ctí: vytěžila z ní maximum a její plně funkční uspořádání navíc vypadá velmi atraktivně! Zajímavým prvkem je rozšíření pracovní plochy, která i se spodními skříňkami doslova obíhá nosnou stěnu nalevo. Část vpředu je čistě kuchyňská, zatímco skříňky za rohem plynule navazují na obytnou část. Jednoduše a efektně je také vyřešený pracovní kout pod oknem, který nabízí rezervní odkladní plochu pro vánoční pečení, sezonní zavařování apod.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Bílá dvířka

V relativně malém prostoru a hluboké dispozici zvolili majitelé světlou barvu dvířek správně. Ačkoliv kuchyně postrádá prosklené díly, přesto nepůsobí nudně. Je to zásluha dekorativního profilu rámových dvířek, které kuchyni dodávají kromě stylu také jemnost a přiměřené měřítko. Křehký a něžný charakter kuchyně podtrhují také subtilní, dekorativně tvarované úchytky, které efektně kombinují porcelán a kov. Zatímco kovová konstrukce decentně oživuje bílou plochu dvířek, porcelánové tělo úchytky se s bílou propojuje a násobí její lehce romantický vzhled.

Masivní deska

Jak už to ve světě interiérového designu chodí, s bílou stylovou kuchyní vytvořila osvědčené spojení dřevěná masivní deska. Protože přírodní dřevo podlahových prken zakryl při renovaci krycí bílý lak, byla pracovní deska z masivu namořená do teple hnědého tónu, který zvýrazňuje přirozenou hřejivost dřeva a kuchyni výrazně zútulňuje. Barevně se skvěle propojuje s pracovní barovou židlí z mořené borovice a stolem navazujícího jídelního koutu. Deska společně s hnědým keramickým obkladem a režným zdivem přispívá k důvěrně známému výrazu kuchyně a domácké atmosféře.

Barevnost a doplňky

K čistému, jednoduchému a současně velice efektnímu schématu nastavenému nadčasovou kombinací čistě bílé s masivním dřevem se nejlépe hodí neutrální barvy. Chladný odstín hnědého obkladu za linkou toto kritérium naplňuje dokonale a navíc si dobře rozumí s rastrem spár režného zdiva na protější stěně. Hladce tkaný koberec stejně jako bavlněné polštáře obohacují interiér o několik půvabných odstínů šedé a současně sem vnášejí jednoduché vzory. Třešničkou na dortu je výrazná struktura šedých ovčích kůží a dózy z mořské trávy.