Masové špízy se zeleninou a rajským sosem


Suroviny:
250 g roštěnce
8 velkých žampionů
8 koktejlových párečků
8 plátků prorostlé slaniny
8 lžic oleje
4 malá tvrdá rajčata
1 zelený paprikový lusk
1 stroužek česneku
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky pepře
1/2 sladké papriky
1/2 lžičky worcesterské omáčky
Rajský sos:
150 g krémové smetany
100 g rajského protlaku
50 g cibule na kostičky
1/2 hrníčku nakrájené pažitky
1/8 l kečupu
pepř
paprika
Návod:
Maso nakrájíme na kostky, žampiony umyjeme a osušíme. Rajčata rozpůlíme. Paprikové lusky, zbavené jádřince nakrájíme na čtvrtky. Vše střídavě s koktejlovými párečky a slaninou napícháme na namaštěné jehly. Do oleje zamícháme prolisovaný stroužek česneku a koření. Marinádou potřeme jednotlivé části špízu a necháme alespoň 20 minut odležet. Mezitím si připravíme z uvedených přísad rajský sos, ochutíme solí a pepřem. Špízy lze připravit na hliníkové pánvi nebo na roštu. Často je obracíme.








Komentáře
Přidat příspěvek
Načítám komentáře...