Vepřové maso s mandlemi (sing-žen ču-žou)


Suroviny:
200 g vepřového masa ze stehna
50 g uvařených oloupaných mandlí
1 bílek
1 lžička sojové omáčky
1/2 lžičky zázvoru
na špičku nože mletého černého koření
Omáčka:
Půl šálku masového nebo drůbežího vývaru
1 a 1/2 lžičky Solamylu
1 lžičku sojové omáčky
1/2 lžičky cukru
sůl
Návod:
Maso nakrájíme na malé tenké plátky, ponoříme do rozšlehaného bílku se sojovou omáčkou, posypeme zázvorem a mletým černým kořením, promícháme a necháme proležet půl hodiny. Poté maso zprudka orestujeme na rozpáleném oleji (asi 3 – 4 minuty), přidáme mandle a spolu smažíme další minutu. Nakonec se vše promíchá s připravenou omáčkou.
Omáčka:
Solamyl a sojovou omáčku rozmícháme v malém množství vody. Tuto směs přidáme do rozehřátého vývaru, trochu osladíme, osolíme a za stálého míchání přivedeme do varu, aby omáčka zhoustla.
Vhodná příloha: rýže








Komentáře
Přidat příspěvek
Načítám komentáře...