Suroviny:
základní kynuté těsto
300 g sterilovaných žampionů
150 g anglické slaniny
150 g kečupu
150 g tvrdého sýra
2 cibule
2 lžíce oleje
1 lžička vegety
olivy
oregano
sůl
tuk na plech
Na kynuté těsto:
400 g hladké mouky
20 g droždí
200 ml mléka nebo vody
3 lžíce oleje
1 lžička soli
1 kostka cukru
mouka na vál
Návod:
Těsto rozválíme nebo vytáhneme do požadovaného tvaru a položíme na plech. Pokapeme ho olejem a rovnoměrně potřeme kečupem. Cibuli nakrájíme na kolečka, anglickou slaninu na plátky. Žampiony scedíme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Těsto poklademe slaninou, pak žampiony, cibulí, olivami, posypeme vegetou, oreganem a osolíme. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut dozlatova. Nakonec pizzu posypeme strouhaným sýrem a ještě necháme 5 minut zapéci.