Suroviny:

základní kynuté těsto

300 g sterilovaných žampionů 150 g anglické slaniny 150 g kečupu 150 g tvrdého sýra 2 cibule 2 lžíce oleje 1 lžička vegety olivy oregano sůl tuk na plech Na kynuté těsto: 400 g hladké mouky 20 g droždí 200 ml mléka nebo vody 3 lžíce oleje 1 lžička soli 1 kostka cukru mouka na vál

Návod:

Těsto rozválíme nebo vytáhneme do požadovaného tvaru a položíme na plech. Pokapeme ho olejem a rovnoměrně potřeme kečupem. Cibuli nakrájíme na kolečka, anglickou slaninu na plátky. Žampiony scedíme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Těsto poklademe slaninou, pak žampiony, cibulí, olivami, posypeme vegetou, oreganem a osolíme. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut dozlatova. Nakonec pizzu posypeme strouhaným sýrem a ještě necháme 5 minut zapéci.