Australská kuchyně bývala jiná než je nyní. Před osídlením bělochy živila původní australské domorodce příroda. Dnes se v této zemi prosazuje především původem anglosaská kuchyně, nechybí pokrmy indické, čínské, italské, francouzské a další světoznámé kuchyně. Přeci jen se vraťme k původní stravě australských obyvatel – australských domorodců. Jak již bylo řečeno australské domorodce živila a v některých kmenech původních obyvatel Aboriginálců (žijící v centrální části země kolem Alice Spring) ještě živí výhradně přírodní strava. Základem jejich stravy byly divoce rostoucí ořechy, ovoce, zelenina a různí drobní živočichové. Mezi pokrmy původních australských obyvatel se mohly objevit například smažené „witchetty grubs“ kouzelnické larvy velkých nočních můr, vybraných z jejich úkrytů v trouchnivějícím kmeni stromu a usmažených na otevřeném ohni, následovně servírovaných na vyklíčených výhoncích salátu alfaalfa. Ještě dnes bychom si mohly ovšem pochutnat u původních obyvatel buše na slavnostním obědě, jehož hlavním chodem mohly být třeba žáby, pečené v horkém popelu, které chutnají prý jako kuřata. Také bychom mohli být pohoštěni pečeným hadem „carpet snake“, jehož připomíná rybí pokrm. Vepřovému masu se chutí vyrovná domorodci vyhledávaná ježura „echidna“. Mezi jejich oblíbené a chutné pokrmy patří ještěrka goana, kterou opékají na otevřeném ohni. Po upečení se jen kůže ještěrky lehce protrhne na šťavnaté a bílé maso, chutí podobající se kuřeti, jen je o něco chutnější a mastnější. Ovšem za největší pochoutku považují domorodci „honey ant“ medového mravence, který se velmi pracně obstarává, ale jako dezert prý stojí za to. Med, který si sebou nosí ve vaku velikosti hroznu, má být mnohem chutnější než včelí. V buši lze rovněž najít mnoho ovocných plodů a zeleniny, kterou umějí domorodci velmi dobře použít a upravit. V buši lze například najít malé cibulky „yarlka“ pálivější a nasládlé chuti, něco mezi cibulí a ředkvičkou. Roste zde i mnoho divokých ořechů různých druhů. Například ořechy „screw palm nuts“ jsou ideální vysoce výživnou stravou s obsahem až 45 % tuku, ořech „bush monkey nut“ je naopak dietním s obsahem tuků pouze 5 %. Nesmíme zapomenout na divoké slívky, které zde lze rovněž nalézt, tyto slívky jsou bohaté na vitamín C. „Potrava buše“ není již dávno typickým národním způsobem stravy obyvatel Austrálie a jak je vidět podle nynější australské kuchyně, ji ani v nejmenším evropští přistěhovalci nepřevzali.