SEGEDÍNSKÉ HALÁSZLÉ
Suroviny:
1 kg různých ryb (kapr, marena, cejn, lín)2 střední cibule
2 lžíce sádla nebo oleje
1 lžíce mleté sladké papriky
sůl
Návod:
Ryby (nejméně dva druhy) očistíme, dobře vymyjeme a osušíme papírovými ubrousky. Ryby zbavíme hlav, ploutví, ocásků a páteře. Maso upravíme na menší porce, osolíme, vložíme do kastrolu a dáme do chladu.Na tuku krátce zamícháme mletou papriku, zalejeme vodou, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a rybí hlavy, ocásky a páteře. Vaříme zvolna 2 hodiny, až se cibule zcela rozvaří, potom vývar přecedíme na rybí porce v kastrolu a 10-20 minut zvolna vaříme na nejmenším plameni. Kastrolem občas potřeseme, ale polévku zásadně nemícháme.
Rybí polévka – halászlé se podává jako hlavní jídlo s chlebem a pečivem

Pronájem bytu 1+1
7 000 Kč /měs.
Brno, Charbulova
osobní vlastnictví, cihlová konstrukce, přízemí...

Pronájem bytu 2+kk
14 290 Kč /měs.
Ludgeřovice, Na Návsi
osobní vlastnictví, cihlová konstrukce, 1. patr...

Pronájem bytu 3+1
18 500 Kč /měs.
Praha 9, Jablonecká
osobní vlastnictví, panelová konstrukce, 10. pa...

Pronájem bytu 3+1
9 200 Kč /měs.
Jablonec nad Nisou, Ví...
osobní vlastnictví, cihlová konstrukce, 1. patr...

Pronájem bytu 1+1
7 000 Kč /měs.
Brno, Charbulova
osobní vlastnictví, cihlová konstrukce, přízemí...

Pronájem bytu 2+kk
14 290 Kč /měs.
Ludgeřovice, Na Návsi
osobní vlastnictví, cihlová konstrukce, 1. patr...

Pronájem bytu 3+1
18 500 Kč /měs.
Praha 9, Jablonecká
osobní vlastnictví, panelová konstrukce, 10. pa...

Pronájem bytu 3+1
9 200 Kč /měs.
Jablonec nad Nisou, Ví...
osobní vlastnictví, cihlová konstrukce, 1. patr...
Komentáře
Přidat příspěvek
Načítám komentáře...