Suroviny:

6 jarních cibulek (šalotek), oloupaných a nakrájených na plátky

1 stonek citronové trávy 1 cm dlouhý kousek čerstvého kořene zázvoru 2,5 dl kokosového mléka 2 lžíce thajské červené karí pasty 1 lžíce rostlinného oleje 1 lžíce rybího vývaru 1 lžíce nasekané čerstvé natě koriandru 3 čerstvé chilli papričky, na ozdobení 500 g nevařených královských garnátů (obřích krevet)

Návod:

Rozehřejte rostlinný olej ve woku nebo ve velké hluboké pánvi a na mírném ohni na něm smažte 2 minuty jarní cibulku (šalotku), dokud nezměkne. Paličkou na maso nebo válečkem na nudle rozdrťte stonek citronové trávy. Oloupejte a jemně nastrouhejte kořen zázvoru. Přidejte rozdrzený stonek citronové trávy, nastrouhaný kořen zázvoru, kokosové mléko, thajskou červenou karí pastu a rybí vývar do woku nebo pánve. Rozehřejte kokosové mléko téměř do úplného varu. Oloupejte garnáty (krevety), ponechte ocásky neporušené a odstraňte z každého garnáta (krevety) černé střívko. Přidejte garnáty (krevety) do woku nebo pánve s pokrájeným koriandrem a na mírném ohni 5 minut povařte. Garnáty (krevety) podávejte s omáčkou, ozdobené čerstvými chilli papričkami.