Suroviny:

450 g směsi čerstvých hub (hřibů, hlív ústřičných atd.)

75 g jemně nastrouhaného tvrdého sýra 50 g rozpuštěného másla 3 dl mléka 8,5 dl horkého zeleninového vývaru 2 lžíce olivového oleje 1 pokrájená cibule 2 rozetřené stroužky česneku 8 krajíců venkovského chleba nebo plátků francouzské bagety sůl, pepř

Návod:

Ve velké pánvi rozehřejte olej a 3-4 minuty smažte cibuli, až je měkká a do zlatova. Otřete vlhkým hadříkem každou houbu a větší houby pokrájejte na kusy.Vložte houby do pánve a za neustálého míchání je nechte pokrýt olejem. Přidejte mléko, uveďte vše do varu, přikryjte pokličkou a nechte na mírném plameni asi 5 minut vařit. Postupně přilévejte horký zeleninový vývar a podle chuti osolte a opepřete. V předehřátém grilu opečte na obou stranách do zlatova chléb. Smíchejte česnek s máslem a lžící naneste na každý krajíc. Krajíce chleba vložte na dno velké polévkové mísy nebo rozdělte do čtyř samostatných misek a nalijte na ně horkou polévku. Navrch posypte strouhaným sýrem a ihned podávejte.