Suroviny:

4 krůtí plátky nebo 4 telecí řízky, celkem 450 g

100 g parmské šunky 8 šalvějových lístků 1 lžíce olivového oleje 1 jemně nasekaná cibulka 2 dl bílého vína 2 dl kuřecího vývaru

Návod:

Plátky nebo řízky dejte mezi kusy celofánu nebo pergamenového papíru. Naklepejte je paličkou na maso nebo koncem válečku na nudle. Každý plátek nebo řízek překrojte napůl. Upravte plátky šunky tak, aby každý přesně pokrýval každou porci masa. Navrch dejte jeden šalvějový lístek. Maso srolujte a propíchněte párátkem. V pánvi rozehřejte olej a smažte na něm 3-4 minuty cibuli. Vložte do pánve krůtí nebo telecí rolky a 5 minut je za občasného obracení smažte, aby po celém povrchu zhnědly. Přilijte do pánve bílé víno a kuřecí vývar a duste na mírném plameni 15 minut, pokud jste použili krůtí plátky, nebo 20 minut, jsou-li rolky z telecích řízků. Okamžitě podávejte.