Suroviny:

15 g čerstvých listů bazalky, lehce rozmačkaných

4 čtvrtky kuřete 4 lžíce nízkotučného bílého jogurtu 3 lžíce na slunci sušeného rajčatového protlaku 1 lžíce olivového oleje 2 nahrubo nasekané stroužky česneku salát jako příloha

Návod:

Smíchejte v misce jogurt, rajčatový protlak, olivový olej a listy bazalky. Přendejte marinádu do dostatečně velké mísy, aby se do ní vešly všechny porce kuřete v jediné vrstvě. Ujistěte se, že všechny porce jsou marinádou pokryty. Nechte 2 hodiny marinovat v ledničce. Pak maso z ledničky vyndejte a nechte je 30 minut v pokojové teplotě. Na středně rozžhaveném dřevěném uhlí grilujte maso 30-40 minut a často je otáčejte. Grilovací jehlou vyzkoušejte, zda je propečené. Když po vpichu do stehna vytéká bezbarvá šťáva, je kuře už dobře propečené. Podávejte horké s listy salátu. Maso je výtečné i studené.