Suroviny:

350 g libového jehněčího masa bez kostí

175 g pokrájených velkých žampiónů 3 rozetřené stroužky česneku 1 pokrájený pórek 2 lžíce rostlinného oleje 1/2 lžičky sezamového oleje čerstvé chilli papričky na ozdobení

OMÁČKA

4 lžíce světlé sójové omáčky 3 lžíce čínského rýžového vína nebo suché sherry 3 lžíce vody 1 lžička škrobové moučky 1/2 lžičky chilli omáčky

Návod:

Ostrým nožem pokrájejte maso na nudličky. V předehřátém woku nebo velké pánvi rozehřejte olej. Přidejte nudličky jehněčího, česnek a pórek a za stálého míchání 2-3 minuty smažte. K přípravě omáčky smíchejte v míse škrobovou moučku, sójovou omáčku, čínské rýžové víno nebo suché sherry, vodu a chilli omáčku a dejte stranou. Do woku přidejte žampióny a smažte za stálého míchání další 1 minutu. Vmíchejte připravenou omáčku a povařte 2-3 minuty, nebo dokud maso není měkké. Zastříkněte sezamovým olejem a hotový pokrm podávejte na servírovací míse ozdobený červenými chilli papričkami.