Suroviny:
350 g libového jehněčího masa bez kostí
175 g pokrájených velkých žampiónů
3 rozetřené stroužky česneku
1 pokrájený pórek
2 lžíce rostlinného oleje
1/2 lžičky sezamového oleje
čerstvé chilli papričky na ozdobení
4 lžíce světlé sójové omáčky
3 lžíce čínského rýžového vína nebo suché sherry
3 lžíce vody
1 lžička škrobové moučky
1/2 lžičky chilli omáčky
Návod:
Ostrým nožem pokrájejte maso na nudličky. V předehřátém woku nebo velké pánvi rozehřejte olej. Přidejte nudličky jehněčího, česnek a pórek a za stálého míchání 2-3 minuty smažte. K přípravě omáčky smíchejte v míse škrobovou moučku, sójovou omáčku, čínské rýžové víno nebo suché sherry, vodu a chilli omáčku a dejte stranou. Do woku přidejte žampióny a smažte za stálého míchání další 1 minutu. Vmíchejte připravenou omáčku a povařte 2-3 minuty, nebo dokud maso není měkké. Zastříkněte sezamovým olejem a hotový pokrm podávejte na servírovací míse ozdobený červenými chilli papričkami.