Suroviny:
maso z 12 kuřecích stehýnek, bez kostí
4 lžíce medu
4 lžíce limetové šťávy
3 lžíce jemně nasekané máty
sůl a pepř
salát při podávání
OMÁČKA
150 g nízkotučného neslazeného bílého jogurtu
2 lžičky jemně nastrouhané limetové kůry
1 lžíce jemně nasekané máty
Návod:
V misce smíchejte mátu, med, limetovou šťávu, sůl a pepř. Okrájené maso ze stehýnek na jednotlivé porce spojte dohromady pomocí párátek. Každou porci několikrát otočte v marinádě, aby jí byla pokryta všude. Nechte maso marinovat nejméně 30 vteřin, a pokud možno ještě déle. Porce kuřecího masa upečte na venkovním grilu na dřevěném uhlí nebo na elektrickém grilu za častého otáčení a potírání marinádou. Kuře je hotové, když do něj píchnete grilovací jehlou a nevytéká krev, ale bezbarvá šťáva. Mezitím smíchejte ingredience omáčky. Odstraňte párátka a podávejte kuřecí maso se salátem a omáčkou, do které se maso namáčí nebo kterou se maso poleje.