Suroviny:

2 hrnky hladké mouky1/2 lžičky soli60 g Hery60 g strouhané Ivy4 lžíce vodymáslokrystalový cukr smíchaný se skořicíNáplň: 200 g měkkého tvarohu100 g rozinek100 g cukru1 vejcesůltrochu mleté skořice

Návod:

V míse smícháme mouku se solí, přidáme tuk a vodu a umícháme těsto. Přendáme na alobal, uděláme kouli, zabalíme a dáme vychladit. Pak těsto rozválíme na tloušťku asi 3 mm a vykrájíme kolečka asi 10 cm v průměru. Na půlku každého kolečka dáme náplň, kraje navlhčíme, těsto přeložíme přes náplň a kraje spojíme přitlačením vidličkou. Můžeme potřít máslem. Pečeme v horké troubě asi 20 minut, až emapanadas zezlátnou. Ještě horké obalíme v cukru se skořicí.Náplň: všechny suroviny dobře promícháme s tvarohem. Můžeme přidat trochu rybízu z kompotu k získání pikantnosti.