Suroviny:

1,5 kg krůtích prsou (nebo 2 kg kuřat)

voda 1 velká cibule 4 stroužky česneku sůl Na mole: 1 lžíce drcených pálivých čili papriček 20 oloupaných mandlí 1 banán 1/4 lžičky mletého koriandru 3 lžíce másla 50 g čokolády na vaření 1/2 kostky slepičího bujonu

Návod:

V hrnci uvaříme nebo udusíme drůbeží maso s nadrobno nakrájenou cibulí a česnekem, osolíme jen mírně. Když je maso měkké, tak ho vyjmeme, vykostíme, nakrájíme na větší kusy a uschováme. Zbylý vývar přecedíme, je-li ho méně než 0,4 litru, tak ho doplníme vodou. Je-li ho více, odvaříme. V mixéru smícháme pálivé čili, mandle, loupaný banán, skořici, kukuřičnou mouku, opražená sezamová semínka a koriandr s dostatečným množstvím vývaru. Na pánvi rozehřejeme máslo, čokoládu, zalijeme vývarem, přidáme obsah mixéru, kostku bujónu a na mírném ohni prohřejeme. Horké maso podáváme zvlášť na míse, posypané zeleným koriandrem, omáčku mole dáváme na stůl v omáčníku. Jako příloha se hodí opékané fazole nebo rýže. S oblibou se podává k tomuto pokrmu miska se zeleninou, která obsahuje 4 drobně nakrájená rajčata, s nasekanými snítkami koriandru, 4 na tenké plátky nakrájené zelené cibulky se svazkem ředkviček a 4 oloupané zelené papriky, drobně nasekané s 1 citrónem nakrájeným na plátky. Místo banánu můžeme dát také 3 oloupané papriky a 1 hrušku z kompotu.