Suroviny:

500 g vaječných nudlí střední velikosti

60 g fazolových klíčků 15 g pažitky 3 lžíce slunečnicového oleje 1 rozetřený stroužek česneku 4 čerstvé zelené chilli papričky, zbavené semínek, nakrájené na plátky a máčené ve 2 lžících rýžového vinného octa sůl

Návod:

Nudle dejte do misky, zalijte vroucí vodou a 10 minut nechte máčet. Nechte okapat a dejte je stranou. Otrhejte fazolové klíčky a namočte je do studené vody. Zatím pokrájejte pažitku na 2,5 cm velké kousky. Několik stébel pažitky ponechte na ozdobu. Fazolové klíčky nechte důkladně okapat. V předehřátém woku nebo těžké pánvi rozpalte olej. Přidejte rozetřený česnek a zamíchejte, pak přidejte chilli papričky a za stálého míchání smažte asi 1 minutu, až se uvolní vůně. Přidejte fazolové klíčky, zamíchejte a pak přidejte nudle. Podle chuti přimíchejte sůl a přidejte pažitku. Dvěma lžícemi nebo wok-lopatkou nudle 1 minutu promíchávejte. Přemístěte nudle do ohřáté servírovací mísy, ozdobte pažitkou a ihned podávejte.