Suroviny:

500 g řízků z kuřecích prsíček

15 dkg vlašských ořechů 10 dkg kuřecích jater 0,25 kg rýže 0,5 l kuřecího vývaru 1,5 dl smetanového jogurtu 2 lžíce oleje 2 menší cibule 2 stroužky česneku 4 lístky máty peprné šafrán sůl

Návod:

Maso nakrájíme na proužky, osolíme a osmažíme na oleji s cibulí. Játra nakrájíme na proužky, přidáme k masu a krátce osmažíme. Teplé odstavíme. Rýži necháme na pánvičce zesklovatět. Vývar smícháme se šafránem a přilijeme k rýži. Přidáme 10 dkg ořechů a vše dusíme přikryté za občasného míchání asi 15 minut. Zbývající ořechy zpracujeme s česnekem na kaši, přidáme jogurt a smícháme do krémova. Maso promícháme s rýží a podáváme ozdobené mátovými lístky a ořechovo- jogurtovým krémem.