Suroviny:
500 g řízků z kuřecích prsíček
15 dkg vlašských ořechů
10 dkg kuřecích jater
0,25 kg rýže
0,5 l kuřecího vývaru
1,5 dl smetanového jogurtu
2 lžíce oleje
2 menší cibule
2 stroužky česneku
4 lístky máty peprné
šafrán
sůl
Návod:
Maso nakrájíme na proužky, osolíme a osmažíme na oleji s cibulí. Játra nakrájíme na proužky, přidáme k masu a krátce osmažíme. Teplé odstavíme. Rýži necháme na pánvičce zesklovatět. Vývar smícháme se šafránem a přilijeme k rýži. Přidáme 10 dkg ořechů a vše dusíme přikryté za občasného míchání asi 15 minut. Zbývající ořechy zpracujeme s česnekem na kaši, přidáme jogurt a smícháme do krémova. Maso promícháme s rýží a podáváme ozdobené mátovými lístky a ořechovo- jogurtovým krémem.