Suroviny:
50 dkg panenské svíčkové
10 dkg zeleniny
3 dkg slaniny
3 dkg másla
1 1/2 dkg mouky
1/8 l smetany
(2 rajská jablíčka)
sůl
pepř
Návod:
Vepřovou svíčkovou (panenskou) osolíme, opepříme a prošpikujeme slaninou nakrájenou na nudličky. Vložíme na kořenovou zeleninu nakrájenou na kolečka a osmaženou na másle, a za častého polévání šťávou a podlévání vodou pečeme z obou stran do měkka. Pak šťávu zahustíme kyselou smetanou s rozmíchanou moukou a svíčkovou v omáčce povaříme. Potom ji nakrájíme a polijeme procezenou omáčkou. Místo smetany lze použít rajčat, pečených po dobu 1/4 hodiny ve šťávě z pečínky. Šťávu pak jen zaprášíme moukou, povaříme a procezenou nalijeme na nakrájené maso.