Suroviny:
500 g čerstvých japonských nudlí
350 g bílého zelí, nadrobno pokrájeného
175 g mrkve, nakrájené na plátky
100 g fazolek
3 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíce sezamového oleje
1 lžíce sezamových semínek
1 lžíce slunečnicového oleje
1 červená cibule, nakrájená na plátky
2 jarní cibulky (šalotky), nakrájené na plátky, na ozdobení
Návod:
Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu. Přidejte japonské nudle a 2-3 minuty povařte. Nechte důkladně okapat. Nudle dobře promíchejte se sezamovým olejem a semínky. Ve velkém rozehřátém woku rozpalte slunečnicový olej. Přidejte do woku plátky cibule, zelené fazolky, plátky mrkve a pokrájené zelí a za stálého míchání 5 minut smažte. Přidejte do woku sladkou chilli omáčku a za občasného míchání povařte další 2 minuty. Přidejte do woku sezamové nudle, důkladně promíchejte a prohřejte další 2-3 minuty. (chcete-li podávat nudle samostatně, přemístěte je do servírovacích misek.) Přemístěte japonské nudle s kořeněnou zeleninou do zahřátých servírovacích misek, posypte je na ozdobu plátky jarní cibulky (šalotky) a ihned podávejte.