Suroviny:

50 g sultánek

3 dl vody 3 dl mléka 10 lžic cukru 8 lžic hrubé krupice 6 lžic ghí 1/2 lžičky šafránu 3 hřebíčky 3 tobolky kardamonu smetana při podávání NA OZDOBENÍ 25 g opraženého strouhaného sušeného kokosu 25 g pistáciových oříšků, namočených a nakrájených (nemusí být) 25 g sekaných mandlí

Návod:

Nad středně velkým plamenem rozpusťte v pánvi ghí. Do rozpuštěného másla přidejte hřebíček a kardamon, stáhněte plamen a zamíchejte. Přidejte krupici a za stálého míchání smažte, dokud trochu neztmavne. Do krupice přidejte šafrán, hrozinky a cukr a dobře promíchejte. Za stálého míchání přilévejte vodu a mléko a vařte, dokud krupice nezměkne. V případě potřeby přidejte vodu. Odstavte hrnec z plamene a dejte krupici do ohřátého servírovacího talíře. Dezert ozdobte praženým kokosem, mandlemi a pistáciovými oříšky. Podávejte se smetanou.