Suroviny:
450 g lososích plátků, bez kůže
225 g konzervovaných kostek ananasu, okapaných
100 g podélně rozpůlených mladých klásků kukuřice
100 g fazolových výhonků
2 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce rajčatového kečupu
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce polosladkého sherry
1 lžíce mleté papriky
1 lžička škrobové moučky
1 pokrájená červená cibule
1 oranžová paprika, zbavená semínek a pokrájená
1 zelená paprika, zbavená semínek a pokrájená
Návod:
Ve velkém předehřátém woku rozehřejte slunečnicový olej. Smažte na něm za neustálého míchání 5 minut cibuli, papriku a klásky kukuřice. Promyjte maso pod tekoucí vodou a osušte papírovým ubrouskem. Pokrájejte lososí maso na nudličky a dejte je do velké mísy. Posypte paprikou a dobře promíchejte. Dejte lososí maso do woku společně s ananasem a za stálého míchání smažte asi 2 minuty, dokud maso nezměkne. Přidejte do woku fazolové výhonky a dobře promíchejte. Smíchejte v misce rajčatový kečup, sójovou omáčku, sherry a škrobovou moučku. Přidejte směs do woku a vařte, dokud nezačne šťáva houstnout. Okamžitě hotový pokrm podávejte na ohřátých talířích.