Suroviny:

300 g tříbarevných těstovin

125 g nízkotučného měkkého sýra s česnekem a bilinkami 3,5 dl rajčatového protlaku 4 lžíce strouhaného parmezánu 2 lžíce sušené bílé strouhanky 1 1/2 lžičky sušeného oregana 1 středně velký lilek sůl a pepř

Návod:

Předehřejte troubu na 190°C. Vymažte rozebíratelnou kulatou dortovou formu o průměru 20,5 cm. Lilek podélně pokrájejte na plátky asi 5 mm silné. Dejte je do misky, osolte a odložte na 30 minut stranou, aby pustily nahořklé šťávy. Opláchněte pod studenou tekoucí vodou a nechte okapat. V hrnci přiveďte vodu k varu a 1 minutu lilkové plátky blanšírujte. Nechte okapat a tupováním papírovými ubrousky osušte. Odložte stranou. Těstoviny vařte podle návodu na balíčku; k dosažení nejlepších výsledků by měly být těstoviny nepatrně nedovařené. Nechte dobře okapat a vraťte je do hrnce. Přidejte měkký sýr a nechte ho v těstovinách rozpustit. Vmíchejte rajčatový protlak, parmezán, oregano, sůl a pepř. Odložte stranou. Narovnejte lilek na dno a podél stěny plechové formy, tak aby se plátky překrývaly, a ujistěte se, že mezi nimi nejsou mezery. Těstovinovou směsí důkladně naplňte formu ode dna a posypte strouhankou. Pečte 20 minut a 15 minut nechte stát. Kuchyňskou špachtlí oddělte dort od kraje a uvolněte z formy. Vyklopte těstovinový dort - lilkovou stranou vzhůru- a podávejte horký.