Suroviny:

125 g fazolových klíčků

2 lžíce čerstvé limetové šťávy 2 lžíce opražených sezamových semínek na ozdobení 1 1/2 lžíce nasekané čerstvé natě koriandru 1 lžička cukru 1/2 lžičky jemného mletého chilli 1/2 lžičky soli 3 řapíky celeru 1 velké jablko 1 větší zelená paprika, zbavená semínek

Návod:

Fazolové klíčky opláchněte a důkladně osušte. Klíčky otrhejte a odstraňte ty, co jsou nahnědlé a povadlé - pro tento pokrm je nezbytné, aby byly čerstvé a křehké. K přípravě zálivky dejte do malé misky koriandr, limetovou šťávu, chilli, cukr a sůl a důkladně promíchejte. Ostrým nožem pokrájejte řapíky celeru na 2,5 cm dlouhé kousky. Nakrájejte papriku na drobné kousky a jablko na kostičky. nakrájený celer, papriku, jablko a fazolové klíčky dejte do velké misky a jemně promíchejte. Těsně před podáváním přelijte salát zálivkou a dobře promíchejte. Zelený salát ozdobte opraženými sezamovými semínky a podávejte k rýžovým nebo nudlovým pokrmům.