Suroviny:
4 kuřecí řízky
4 lžíce whisky nebo koňaku
4 lžíce mandlových lupínků
4 lžíce másla
4 lžíce oleje
4 dl smetany
3 střední cibule
1 lžička bílého pepře
sůl a pepř
Návod:
Maso trochu naklepeme, nakrojíme a potřeme bílým pepřem. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a osmahneme dozlatova s mandlovými lupínky. Trochu posolíme. Na rozehřátém oleji opečeme řízky a vyjmeme je. Do výpeku přidáme smetanu a chvíli dusíme. Osolíme, opepříme. Řízky potřeme teplou cibulovou směsí a osolíme. Alkohol zahřejeme, zapálíme a vlijeme na maso. Když plamínky dohoří, přidáme smetanovou omáčku a zahřejeme. Jíme s vařenými brambory.