Suroviny:

4 kuřecí řízky

4 lžíce whisky nebo koňaku 4 lžíce mandlových lupínků 4 lžíce másla 4 lžíce oleje 4 dl smetany 3 střední cibule 1 lžička bílého pepře sůl a pepř

Návod:

Maso trochu naklepeme, nakrojíme a potřeme bílým pepřem. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a osmahneme dozlatova s mandlovými lupínky. Trochu posolíme. Na rozehřátém oleji opečeme řízky a vyjmeme je. Do výpeku přidáme smetanu a chvíli dusíme. Osolíme, opepříme. Řízky potřeme teplou cibulovou směsí a osolíme. Alkohol zahřejeme, zapálíme a vlijeme na maso. Když plamínky dohoří, přidáme smetanovou omáčku a zahřejeme. Jíme s vařenými brambory.