Suroviny:

500g kuřecích prsíček

30g thajských baklažánů nebo zeleného hrášku 30g bambusových puků (nebo pórku) 3 sklenice kokosového mléka 2 lžíce oleje 1 lžička cukru 1 lžíce rybí omáčky 1 čerstvá nebo zelená chilli paprička 2-3 větvičky čerstvé bazalky nebo máty peprné na ozdobu čerstvé citroníkové lístky nebo lístky bazalky (Množství pro 4 osoby)

Návod:

Nejprve si připravíme pastu curry – očistíme, omyjeme, oloupeme a nasekáme zázvor, česnek, citrónovou trávu a petržel. Přidáme citrónovou kůru, pepř, koriandr, kmín, krevetový protlak, hřebíčky, bobkový list, sůl, olej a vše rozmixujeme. 1 a 1/2 lžíce upotřebíme, zbytek uchováváme v lednici v zavařovací sklenici, vydrží tam až 3 měsíce. Kuřecí prsíčka zbavená kůže nakrájíme na kostičky o velikosti přibližně 2x2cm. Citroníkové lístky a chilli papričku opláchneme a nasekáme, dále nasekáme bazalku nebo mátu peprnou. Bambusové puky nakrájíme na proužky. Do hrnce nalijeme olej, přidáme nasekané citroníkové lístky a chilli papričku, zelenou pastu curry a vše opékáme 2 minuty. Pak přilijeme kokosové mléko, rybí omáčku a vše osladíme. Uvedeme do varu. Do omáčky vložíme kuřecí maso, bambusové puky a vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Houstne-li omáčka příliš rychle, přilijeme půl sklenice vody nebo kokosového mléka. Těsně před podáváním přidáme zelený hrášek nebo thajské baklažány a na mírném ohni vše povaříme ještě 5-10 minut. Přelijeme na mísu, posypeme nasekanou bazalkou, ozdobíme citroníkovými nebo celou větvičkou čerstvé bazalky. Podáváme s rýží.