Suroviny:

1 zralé mango

60 ml lehkého rumu 1 lžíce citrónové šťávy 1 lžička cukru 1-2 lžíce rozdrceného ledu na ozdobu kousek manga, čerstvé květy a rozdrcený led

Návod:

Mango dáme do ledničky na 2 hodiny vychladit. Pak je oloupeme, odstraníme pecku a nakrájíme na plátky. Mango, rum, citrónovou šťávu, cukr a rozdrcený led mixujeme asi 30 vteřin na nejvyšším stupni rychlosti. Přelijeme do koktajlových sklenic, ozdobíme kouskem manga, popřípadě zeleným lístkem a květy. Přidáme rozdrcený led. Místo manga můžeme použít jiné ovoce, třeba banány, papáje, guave nebo meloun. Složení a postup jsou stejné, jen musíme vždy ovoce v ledničce vychladit, pečlivě oloupat, vypeckovat, rozkrájet a rozmixovat s ledem, rumem, cukrem a citrónovou šťávou. Množství cukru a citrónové šťávy může být různé – podle použitého ovoce. Sklenice vždy ozdobíme kouskem čerstvého ovoce, z něhož jsme připravovali šťávu a pro dekoraci použijeme čerstvé květy např. orchidejí.