Suroviny:

Těsto:

200 g celozrnné pšeničné mouky nebo polohrubé mouky 80 g tuku na pečení špetka soli několik lžic vody Jahodový džem na potření Náplň: 700 g čerstvých jahod 200 g prosné instantní kaše Nomina 30 g cukru (nejlépe přírodního) 450 ml čerstvého mléka 1 balíček vanilkového cukru 1 sáček dortového želé několik kapek rumového aroma nebo lžíce rumu špetka soli

Návod:

Z připravených surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladnu odpočinout. Vyválíme plát o tloušťce asi 6 mm, kterým poklademe stěny a dno dortové formy. Dno propícháme vidličkou a pečeme v mírně teplé troubě dorůžova. Horké těsto potřeme džemem a necháme vychladnout. Zatím si připravíme náplň. Práškovou kaši Nomina dáme do mísy, přidáme cukry a rum s mlékem a vyšleháme hladký krém. Polovinou krému potřeme korpus, poklademe polovinou jahod, na to rozprostřeme zbylý krém, poklademe druhou polovinou jahod a shora zalijeme dortovým želé. Podáváme vychlazené.