Suroviny:

750 g netučného tvarohu

500 g višní 125 g přírodního cukru 50 g rozinek 40 g Maizeny 1/8 l mléka 2 vejce 1 lžíce mouky 1 sáček vanilkového cukru šťáva a nezávadná kůra z 1 citrónu tuk na vymazání formy

Návod:

Omyté višně vypeckujeme. Tvaroh ušleháme s mlékem, žloutky a s Maizenou, vanilkovým cukrem a šťávou a strouhanou kůrou z citrónu. Rozinky spaříme, prosypeme moukou. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. K tvarohu přidáme rozinky a zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Kulatou dortovou formu vyložíme pečicím papírem vymazaným tukem a naplníme po částech připravenou hmotou. Opatrně klademe střídavě vrstvu těsta a vrstvu višní, poslední vrstvou by měly být višně. Pečeme ve velmi mírně vyhřáté troubě asi 2 hodiny.