Suroviny:
750 g netučného tvarohu
500 g višní
125 g přírodního cukru
50 g rozinek
40 g Maizeny
1/8 l mléka
2 vejce
1 lžíce mouky
1 sáček vanilkového cukru
šťáva a nezávadná kůra z 1 citrónu
tuk na vymazání formy
Návod:
Omyté višně vypeckujeme. Tvaroh ušleháme s mlékem, žloutky a s Maizenou, vanilkovým cukrem a šťávou a strouhanou kůrou z citrónu. Rozinky spaříme, prosypeme moukou. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. K tvarohu přidáme rozinky a zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Kulatou dortovou formu vyložíme pečicím papírem vymazaným tukem a naplníme po částech připravenou hmotou. Opatrně klademe střídavě vrstvu těsta a vrstvu višní, poslední vrstvou by měly být višně. Pečeme ve velmi mírně vyhřáté troubě asi 2 hodiny.