Čerstvé bylinky dodávají vařenému pokrmu nejen důležité vitamíny, ale i báječnou chuť a výraznější aroma. Z těchto důvodů se je hodí mít vždy po ruce a pokud možno čerstvé. Nemáme-li tedy zahrádku, na které bychom si bylinky mohli pěstovat, můžeme si bylinkovou zahrádku vypěstovat třeba přímo v kuchyni. Pak budeme mít nejen vždy čerstvé bylinky hned při ruce, ale naše kuchyně ožije voňavou zelení. Kam je umístit? oC. Přežijí i nižší teploty do 7oC, ale při nižších teplotách se jim již příliš dařit nebude. Rozhodně ale musíme rostlinkám zajistit stálou teplotu, nevystavovat je prudkým teplotním změnám, které neblaze ovlivňují jejich růst, odolnost atd. Jejich stanoviště by tedy mělo být chráněno před průvanem, ale mělo by umožňovat pravidelný přísun čerstvého vzduchu. Jak o ně pečovat? Nároky jednotlivých bylinek