Kuchyň je velká místnost pět a půl metru na čtyři a půl metru. Jsou tam troje okna a dvoje velké, dvoukřídlé dveře. Výška stropu je 3,2 m.

Majitelé si přáli umístit dřevěný barokní stůl, který mají, a pokud by to bylo možné – ostrůvek.

Hlavní část kuchyňské linky jsem navrhla do části se šikmým rohem. Přímo v rohu za zdí je komín, do kterého se napojí odsavač. Paní Lenka si přála hodně zásuvek, ve spodní části kuchyně jsou tedy převážně skříňky s plnovýsuvy. Je to pohodlné a praktické. Vedle dřezu je myčka, která je plně integrovaná, aby nenarušovala vzhled kuchyně. Ostrůvek je široký 120 cm a hluboký 90 cm. Zadní část ostrůvku je otevřená. Obklad za pracovní deskou je dřevěný, dřevěná je i pracovní deska.

ČTĚTE TAKÉ:

Chladnička je vestavěná, stejně jako trouba s mikrovlnnou troubou. Majitelé mají také volně stojící kávovar, který si přáli umístit v nové kuchyni. Všechny tyto spotřebiče našly své místo ve skříňové sestavě, která je navržena ve stylu velkého příborníku. Zároveň se zde budou ukládat potraviny.

Celkový design kuchyně je v kombinaci dřeva a světlé krémové barvy. Působí velice útulně, myslím si, že přesně zapadne do atmosféry krásného barokního domu.

Obrázky a text: Petra Kolaříková, www.design-domova.cz