Pokračujeme v plánování garden party. Ještě si ale pořád nejste jisti, kdy vlastně celá akce vypukne? Pořád vám do toho něco přichází a datum se pořád odsunuje? Není divu. Najít optimální termín pro garden party je někdy těžký oříšek. Musíme se pokusit trefit se nejen do dne, kdy má většina lidí pro nás čas, ale samozřejmě navíc i do pěkného počasí.

Pokud termín zvolíme direktivně jen podle sebe, lehce se může stát, že polovině lidí které hodláme pozvat, se to prostě nebude hodit. Nejlepší je proto uvažovat o dvou třech vzdálenějších termínech, přátelům dát vybrat a nakonec zvolit ten, se kterým souhlasí většina z nich.

Takové pečlivější plánování se týká hlavně formálnějších a slavnostnějších akcí. Nikde není psáno, že třeba i kulaté narozeniny se musí slavit přesně na den nebo nejbližší víkend. V tom si klidně můžeme vzít příklad z britské královny, která oslavu svých zimních narozenin pravidelně přesunuje skoro na počátek léta, kdy je vyšší pravděpodobnost lepšího počasí.

V každém případě u jakékoliv akce, kterou pořádáme venku, budeme připraveni na nečekaný déšť a máme po ruce alternativu i pro takový případ – velký stan, prostorný party přístřešek, zahradní domek s plátěnou verandou nebo chráněnou pergolu. V případě nejisté předpovědi počasí plánujeme party raději opravdu uvnitř v domě, krátkou přeháňku uprostřed krásného dne přežijeme i venku pod přístřeškem.

Rychlý mejdanNěkdy je příjemné vyhlásit velmi operativní akci typu „pozítří v 19 hodin u nás na zahradě“. Taková rychlá oddechová party přijde určitě vhod po pracovně namáhavém týdnu.

V tom případě jde všechno ráz naráz - máme připravené pouze strategické zásoby pohoštění a nesmí nás překvapit, když přijde přátel pět, ale třeba také padesát. Musíme jenom přesně vědět, kam se v okolí dá v případě nedostatku operativně zajít pro jídlo a pití.

-ag-Foto: Archiv In