Doby, kdy byly v kuchyni standardem ruské stroje, nádobí se mylo jen ve dřezu a vařilo se na plotýnkách ze zrezlé oceli, jsou už dávno (naštěstí) minulostí. Teď se dějí neuvěřitelné věci. Přístroje jsou stále větší, i když jsou stále stejně velké, voda se vaří během pár sekund a do trouby se lije voda. Sláva technickému pokroku.

Gigant mezi standardem

Máte spousty špinavého nádobí? Je vaše myčka stále plná? Tak si pořiďte novou. Ve standardním rozměru vytvořila firma Gorenje novou XL myčku, která pojme až 17 sad nádobí! Myčka GDV652XL je přitom i úsporná (A+), zvládne největší i nejmenší množství nádobí při zachování nejnižší úspory vody, energie i saponátu. Samozřejmě má AquaStop i speciální systém sušení. Cena je 29 990 Kč.


TŘEBA CHCETE VĚDĚT NĚCO O FUNKCÍCH, VÝHODÁCH A NEVÝHODÁCH TĚCHTO SPOTŘEBIČŮ:

Plnou parou vpřed

Trouby CombiSteam Deluxe od firmy Electrolux se pyšní největším vnitřním prostorem (74 litrů!) a největším pečicím plechem na trhu. V kombinaci s novým systémem roštů, který umožňuje volbu až z devíti úrovní. Nový model trouby z řady Inspiration od Electroluxu nabízí veškeré funkce, které zákazníci od prémiové trouby očekávají, a k tomu navíc tři programy využívající různé kombinace páry a horkého vzduchu: s 25, 50 nebo 100 % páry. Cena dle typu.


Flexibilní indukce

Sklokeramická indukční varná deska Whirlpool ACM 847 BA se standardním rozměrem a čtyřmi plotýnkami, z nichž 2 tvoří tzv. flexizónu. Tedy zónu, která propojí dvě plotýnky v jednu rozměrnou aktivní zónu, na kterou je možné umístit velký, třeba oválný hrnec. Dotykové ovládání pomocí slideru se jednoduše ovládá posunem prstu po stupnici. Nechybí ani funkce Jet Start Booster, jež zabezpečuje rychlý ohřev. Deska se dodává v moderním provedení bez rámu, se zkosenými hranami. Samozřejmostí je dětská pojistka či ukazatel zbytkového tepla. Doporučená maloobchodní cena je 22 990 Kč.