Konkrétně snižuje až o 90 % šíření bakterií a mikroorganismů, s tím souvisí omezení vzniku nepříjemných pachů až o 70 %. Molekuly ozónu jsou vytvářeny chemickou reakcí mezi třemi atomy kyslíku vyvolanou sérií drobných elektrických výbojů. V chladničce je pak jemně cítit vůně, s jakou se setkáváme po bouřce.

Aktivní kyslík a kvalita skladovaných potravin

Kromě udržování čistého užitného prostoru chladničky se technologie Active Oxygen podílí na zkvalitnění skladování potravin, neboť zpomaluje proces zrání ovoce a zeleniny. Jejich chuť, vůně a konzistence zůstávají zachovány. Dále zabraňuje šíření bakterií v masu, rybách a mléčných výrobcích. Uložené potraviny si udržují čerstvost i po více jak týdnu od uložení do chladničky.

ČTĚTE TAKÉ:

Nejnovější chladnička s technologií Active Oxygen

Řadu chladniček společnosti Indesit Company s aktivním kyslíkem rozšířila 70 cm široká, čtyřdveřová chladnička Hotpoint Quadrio E4DG AAA X O3 v energetické třídě A++, která v menších kuchyních supluje oblíbené americké chladničky. Čistý objem má 401 litrů, z toho 291 litrů připadá na chladničku a 110 litrů na mrazničku.

Kromě prodloužení čerstvosti potravin je dalším plusem chladničky úspora energie, daná právě použitím více dveří, resp. dvou samostatně otevíraných dveří u chladicího prostoru a dvou mrazicích zásuvek. Možnost otevírat pouze vybrané části chladničky umožňuje ušetřit až 50 % energie ve srovnání s běžnou kombinovanou dvoudveřovou chladničkou stejné šířky.

Nový typ chladničky je dále vybaven zásuvkou s tzv. nulovou zónou, která je ideální pro uchovávání chlazeného masa a ryb. Ty v ní vydrží čerstvé v rozmezí teplot 0 - 4 °C až 4 dny. Nechybí dvojice klasických zásuvek na zeleninu, které jsou nyní o 20 % prostornější, a jsou vybaveny systémem regulace míry vlhkosti. Oddělené zóny zamezují absorpci pachů z různých druhů zeleniny a prodlužují její čerstvost. Komfort chladničky ještě zvyšuje rozšířený úložný prostor ve dveřích, otočný výrobník ledu, držák na plechovky a oddíl na lahve.