Světlá podlaha

Protože venkovská kuchyně v rustikálním stylu by měla působit solidně, designér pro ni zvolil dvířka z elegantního a dekorativního ořechového dřeva. Světlá podlaha z keramické dlažby vytváří tmavé kuchyni ideální pozadí, na kterém dokonale vyniká její sebejistý půvab. Dlažba byla vybraná velmi dobře – dokresluje styl, její rozměr ladí s měřítkem rámových dvířek a teplá béžová s nimi vytváří přiměřený kontrast. Kromě toho lehká umělá patina a decentní barevná proměnlivost snižuje její nároky na údržbu.

Poctivá dvířka

Poctivě zpracované masivní ořechové dřevo dvířek nelze ničím nahradit. Přírodní dřevo láká k dotyku, jeho výrazná kresba působí nesmírně elegantně a teplá barevnost pocitově hřejivě. Jeho krása a vitalita udávají základní tón i atmosféru celé místnosti. Vestavba moderní výkonné digestoře do tradičně řešeného zděného výklenku pokorně respektuje styl a vytvořila atraktivní výklenek pro přímo navazující prosklenou kredenc. Jídelní stůl ze stejného materiálu podtrhuje krásu kuchyně.

Oranžové sklo

Oranžové sklo v roli obkladu je doslova tepajícím srdcem a středobodem tohoto interiéru – výtvarným prvkem, který k sobě přirozeně poutá veškerou pozornost. Jeho elegantně hladká a čistá plocha nerušená elektrickými zásuvkami, poličkami ani závěsným programem působí velmi čistě a hřejivě. Půvab obkladu násobí osvětlení, které mu dodává další tóny a hloubku. Absence tradičního keramického obkladu s množstvím spár kuchyni omladila – zásluhou skla si podržela mladistvý vzhled a půvab.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Promyšlené osvětlení

Samotné osvětlení kuchyně je řešeno nenápadně pomocí tzv. neviditelných halogenových svítidel zapuštěných do sádrokartonového podhledu. Neodvádí tak zbytečně pozornost od nádherných materiálů a detailů této stylově vytříbené kuchyně. Naopak nad jídelním stolem visí čistě dekorativní osmiramenný lustr. Světlo svíčkových žárovek rozehraje skleněné ověsky odlesky a dodá kuchyni třpyt a šmrnc. Posezení u stolu se tak díky okouzlujícímu svítidlu stává velmi svátečním a vyhledávaným zážitkem…









Stylové sezení

Stejně jako křišťálový lustr s mnoha ověsky také proutěná křesílka díky své jemné struktuře působí v interiéru velice dekorativně. Svým světlým výpletem odlehčují těžký solidní stůl z ořechového dřeva a vytvářejí s ním atraktivní kontrast. Měkké polstrované sedáky a polštářky zpříjemňují posezení a dodávají jídelnímu koutu neformální rodinnou atmosféru. Jak je vidět, pro emocionálně silný výraz interiéru není třeba mnoho doplňků, a to dokonce ani v kuchyni řešené v rustikálním stylu!