Jako každý víkend, je i tentokrát spousta gastronomických akcí, které se na území naší republiky konají. Bohužel jsme některé museli kvůli povodním vymazat, ale i tak jich zbývá dost, které vám společně s gastronautem můžeme nabídnout.

Lahůdky z černých letních lanýžů

  • Od 1. do 30. června, Grandrestaurant Pupp, Karlovy Vary, region karlovarský

Málokdo z nás ochutnal jídlo z pochoutky, která je doslova vyvažována zlatem – lanýžů. Pokud je chcete ochutnat, jeďte do Puppu, kde v tamní restauraci tento měsíc probíhá speciální akce právě s lanýži. Za speciální čtyřchodové menu dáte 1650 Kč.

10. národní přehlídka - sýry a víno, 8. eno-gastronomická přehlídka - ryby a víno

  • Od 14. do 15. června 2013, historické centrum, Prachatice, region jihočeský

Smyslem těchto národních přehlídek je především podpora a propagace českých a moravských produktů a podpora osvěty v oblasti vinařské a stravovací kultury. Tradičně se můžete těšit na kuchařské studio, na přehlídku nejméně pětatřiceti vinařství a na ochutnávku kvalitních českých ryb a sýrů.

Jihlavské pivní pábení

  • Dne 15. června 2013, Amfiteátr, Březinovy sady, Jihlava, region Vysočina

Pivních festivalů se po republice koná celá řada, proč navštívit právě ten jihlavský? Protože zde můžete ochutnat řadu čerstvých, nefiltrovaných a nepasterizovaných speciálů z produkce malých českých rukodělných minipivovarů. O zábavu se mezi ochutnáváním oblíbeného moku postará bohatý hudební doprovod.

Za vínem na Podluží

  • Dne 15. června 2013, sklepy v Tvrdonicích a Kostnicích, region jihomoravský

Navštivte Tvrdonice a využijte pohostinnosti místních vinařů, kteří vás zavedou do svých sklípků ochutnat ta nejlepší vína, která mohou nabídnout.

Food festival Všechny chutě světa

  • Dne 15. června 2013, Zámek Dobřichovice, region středočeský

Nenechte si ujít gastronomickou show pro všechny, kdo rádi cestují, milují nevšední zážitky a především exotické jídlo. Dobroty vám připraví vyhlášení kuchaři, kteří se buď specializují na zahraniční kuchyni, nebo vaří v českých restauracích kuchyni své rodné země.

Titulní foto: Thinkstockphotos.com