Když přijedete do Bavorska, vždy znovu a znovu se musíte podivovat, s jakou grácií tady muži nosí kožené kalhoty a ženy se oblékají do dirndlů. Lidé tady žijí v přátelství s tradicemi. Mimochodem ten dirndl je geniální oděv pro svou adaptabilitu na kterýkoli věk a tudíž na kteroukoli postavu a ty kalhoty jsou zase nezničitelné. Obyvatelé Bavorska jsou nicméně velmi otevření všemu modernímu, takže nejspíš nikoho nepřekvapí, že se tady nachází jeden z největších golfových rezortů.

Bad Griesbach překvapí

Malá vesnice, která leží pár kilometrů za Pasovem, je srdcem velkého golfového areálu, který se jmenuje Hartl Resort. Milovníci tohoto sportu tady najdou úplně všechno. V okolí vesnice leží celkem deset golfových hřišť, z nichž polovina je 18jamkových. Jedno je pojmenováno po významném německém fotbalistovi Franzovi Beckenbauerovi, který je tady znám také pod přezdívkou císař Franz. Hráči ocení vyhřívané driving range a rodiče zase Chervò junoir Golf Course pro děti do 12 let, kde malé hráče provází komiksové postavičky.

ČTĚTE TAKÉ:

Koupání jako v pohádce

V Bad Griesbachu jsou obrovské lázně. Hodnocení obrovské vůbec není nadnesené. Letní koupání venku si užijí i ti nejnáročnější. Členěné venkovní plochy, na nichž se střídá tráva a dlaždičky podle chuti každého, jsou posety lehátky. Bazénů je tolik, že mezi nimi můžete zabloudit. Specialitkou je turecká lázeň neboli hamam. A pokud se sem nestihnete vydat ještě teď v létě, jistě oceníte saunový svět.

Jíst bavorsky

V jedné z restaurací, která je součástí resortu ve vesničce Uttlau, se můžete nechat unést jídelníčkem, který obsahuje „liškové menu“. Na dvoře domu, který je starý čtyři sta let, je rustikální restaurace se stoly a lavicemi a samozřejmě s obsluhou v typickém bavorském oblečení. Ta lišková jídla jsou všechna delikátní. Můžete začít krémovou polévkou nebo jenom smaženými liškami s kousky slaniny. Hlavní chody dávají na výběr lišky na smetaně se špeclemi či širokými nudlemi nebo vepřové na liškách s knedlíkem, ale také obloženou bagetu se smaženými liškami a další. Dezerty z lišek zatím nemají.

Všechna jídla mají spoustu hub, nikoli jen tak pro formu. A navíc vypadají jako by je za úsvitu sbírala patronka v dirndlu někde poblíž těch golfových hřišť.