Kolik máme v kuchyni fólií?


Autor: Thinkstockphotos.com
Všichni máme ve spíži nebo v kuchyni spoustu fólií všeho druhu, z nichž se některé celkem intenzivně využívají.
Autor: Thinkstockphotos.com
Smršťovací fólie – průhledná potravinová fólie je také všestranně využitelná. Především se jí dají lehce zmást děti; fólie pro ně dělá jídlo efektnější. Zkuste tutéž housku zabalit do papírového sáčku, bílého ubrousku a průhledné fólie – tu třetí variantu děti doslova zbaští. Vypadá to prostě nejlákavěji.
ČTĚTE TAKÉ:
- 3D návrh na přání: Kuchyně v novostavbě
- Co dělat, když dítě nechce jíst maso?
- Jak zachovat v jídle vitaminy?
Tato fólie je také výborným pomocníkem při výrobě různých tvarohových nebo želatinových dortů nebo pudingů. Vyložíme fólií misku nebo pečicí formu a necháme v ní ztuhnout hmotu na různé dorty bez pečení. Fólie je výborná i při rozdělování jednotlivých porcí dortů bez pečení; proložením fólie vzniknou už rovnou jednotlivé porce – tvaruje i odděluje, takže odpadá potom krájení dortu, které je trochu problematické. Fólie také prodlužuje trvanlivost potravin při cestování, chrání před hmyzem a vysycháním.
Autor: Thinkstockphotos.com
I pečicí papír můžeme považovat za kuchyňskou fólii, která zabraňuje připékání, tmavnutí pečiva a může sloužit i jako forma k pečení.
Další fólie nejsou rovné, ale tvarované. Průhledné pečicí sáčky využijeme na dietní a lahodnou úpravu drůbeže. Do sáčku vsuneme nasolené kuře, uzavřeme přiloženým drátkem a necháme upéct. Ve zvláštní atmosféře uvnitř sáčku, který se ihned v troubě nafoukne a posléze lehce zhnědne, zůstane kuře propečené, s kůrčičkou, ale suché - tuk steče dolů a dá se vylít.
Titulní foto: Thinkstockphotos.com








Komentáře
Přidat příspěvek
Načítám komentáře...