Černou barvu stále více využívají moderní architekti jako hlavní prostorový prvek. Je to trochu protimluv, když hovoříme o barvě, která vytváří prostor. Ale v moderních domech, které mají spoustu velkých oken, pohledových betonů a ploch natřených bílou barvou, je černá účinnou zbraní proti vyprázdněnosti. Vytvoří kontrast a oddělí od sebe různé prostory.

černá kuchyně

  • Chce to prostor. Jako kdekoliv jinde, i v kuchyních tmavé barvy zmenšují opticky prostor, takže kuchyně v klasickém paneláku v černé barvě bude vypadat hrozně.
  • Chce to světlo. Máte spoustu světla díky velkým francouzským oknům? Prosím, jen tu černou používejte ve velkém. Nic se neděje. Pokud máte okna menší, potřebujete osvětlení. Spoustu osvětlení. To se bude odrážet v lesklých černých plochách a bude to vypadat zajímavě.
  • Chce to kontrast. Velká bílá stěna nebo dokonce vložený kontrast přímo do kuchyňské linky pomohou tmavou plochu vyvážit. Dejte si záležet na tom, aby ten kontrast byl co největší.
  • Chce to rozum. Všeho moc škodí. Černé, stejně jako bílé. Znejte míru a nesnažte se z kuchyně udělat urnový háj.
  • Chce to kvalitní materiály. Černá víc než jakákoli jiná barva vyžaduje kvalitní materiály a povrchy. Aby se vám nestalo, že za dva roky budete mít kuchyň šedou a ne černou.