Tradiční podlaha

Podlaha je řešena tradičně, z keramických dlaždic, které nemají žádné ambice na sebe jakkoliv upozorňovat. Jejich formát a světlá barva oživená decentní patinou je řadí mezi konzervativnější produkty. Přesto reprezentují nejlepší možné řešení pro zamýšlený koncept: barevně dokonale navazují na buková dvířka kuchyňské linky a lehká patina výrazně usnadňuje jejich každodenní údržbu. Celkově světlá podlaha kuchyni zbytečně neztmavuje a působí čistým, svěžím dojmem.

Buková linka

Buk sice nepatří mezi aktuálně módní dřeviny, ale jeho kvalita a krása jsou nadčasové. Působí velmi teple, a dokonale tak doplňuje základní neutrální a kontrastní schéma nastavené dialogem jemné světlé podlahy s výraznou tmavou tapetou. Velké plochy dřeva v hřejivém odstínu vzbuzují příjemné pocity a interiér intenzivně zútulňují. Ačkoliv je kuchyně na první pohled nesmírně elegantní, nepřestává být díky bukovému nábytku vřelá a přátelská.


Kamenná deska

Volba pracovní desky z přírodního kamene je další trefou do černého. Vysoce kvalitní materiál svou téměř neomezenou životností nepřímo naznačuje plánovaný životní cyklus této kuchyně, které dodává na vážnosti a důvěryhodnosti. Živá kresba barevně přizpůsobivé žuly v sobě nenásilně míchá teplé a studené odstíny: teplé přirozeně navazují na bukové dřevo dvířek a chladné zase připravují půdu pro strhující nástup tmavé tapety.






Efektní tapeta

Hlavní roli v této kuchyni hraje bezesporu efektní pruhovaná tapeta – bez ní by se jednalo o zcela fádní a nezajímavý interiér. Černá barva je sebejistá a nepřehlédnutelná, zatímco elegantní teple šedé pruhy zmírňují její tvrdost a zjemňují celkový výraz. Temná, podmanivá barevnost tapety vytváří působivý kontrast se světlou podlahou, bílým tělesem digestoře a svítidly. Pro prodloužení její životnosti by ovšem bylo vhodné ochránit alespoň zeď za varnou deskou kaleným sklem.




Originální svítidla

Dekorativní svítidla byla do interiéru zasazena citlivě, a přesto s odvahou. Jejich kulaté širmy přirozeně zjemňují výraz kuchyně plné rovných linií a pravých úhlů. Lomená bílá textilní stínidla změkčují a proteplují světlo zdrojů, jejichž zásluhou kuchyně působí na první pohled vlídně a mile. Originální pojetí svítidel z relativně zranitelného textilu společně s dimenzí centrálního lustru nad ostrůvkem dodalo kuchyni atmosféru plnohodnotného obytného prostoru.