Oživení interiéru

Samolepicí fólie a fototapety s květinovými vzory zaručeně oživí každý interiér. Jen záleží na vkusu každého, kolik květin ve svém okolí zvládne. Zatímco na prvním obrázku vidíte citlivé zakomponování královny květin do moderní kuchyně, na obrázku druhém poznáte, jak to vypadá, když se to trochu přežene. Červené květy na zdi mezi horními a dolními skříňkami linky by kuchyň rozsvítily, kdyby skříňky zůstaly bílé. Takto kuchyň působí poněkud divoce. I v případě květin totiž platí: méně je více.

ČTĚTE TAKÉ:

Květinové stolování

Naopak na stole není květin nikdy dost. Květovaný ubrus, případně ubrousky, má doma snad každý, třebaže tyto doplňky nepoužívá. Ale co takhle nádobí ve tvaru květů? Zkuste, jak vám z něj bude chutnat. Zeleninová polévka podávaná v talíři připomínajícím květ bude chutnat opravdu jarně. Nezapomeňte do ní nasekat hrst čerstvých bylinek, ať má vaše květinové stolování úroveň.

Vstup do kuchyně

Příjemným zpestřením obytné zóny může být i květinová kresba na stěně. Kdo neumí kreslit, nahradí své pokusy o umění raději koupí samolepicí dekorace. No, řekněte sami, není příjemné, když vás při každém vstupu do kuchyně přivítá květina? Moderním designům sluší například orchideje, rustikální kuchyně ocení zase luční kvítí nebo pomněnky.

Posviťte si květinově

Květinkami si můžete v kuchyni také posvítit. Stačí se jen poohlédnout po zajímavých svítidlech v designu květin a vaše kuchyně bude zářit také večer.

Tip: Svítidlo v květinovém designu si můžete vyrobit také sami. Obyčejné papírové či plastové stínítko lze olepit samolepicí tapetou.

Titulní foto: Thinkstockphotos.com