Kvašená zelenina je plná cenných látek a má nezastupitelné místo v našem zimním jídelníčku. Nechte se prosím inspirovat!

Pickles je kvašená zelenina s tisíciletou tradicí. Je to ideální způsob uchování zeleniny pro zimní období. Bakterie mléčného kvašení jsou výborným konzervantem, a zelenina si díky nim uchová řadu vitaminů a minerálů. Mléčné kvašení výborně podporuje imunitu, čistí trávicí trakt, podporuje zdravou střevní mikroflóru a regeneruje jaterní tkáň. Díky ní do těla vstupuje řada enzymů, které regenerují buňky.

ČTĚTE TAKÉ:

Léčivé účinky kvašené zeleniny

Pickles obsahuje množství hodnotných bioaktivních látek - bakterie kyseliny mléčné, vitaminy skupiny B, vitaminy C a K, minerály draslík, hořčík, fluor a enzymy. Kvašená zelenina podporuje tvorbu krve a hormonů. Umožňuje bojovat proti únavě, zlepšuje obranyschopnost organismu a zvyšuje odolnost proti stresu.

Dále aktivuje imunitní systém v boji proti virům a bakteriím a posiluje organismus proti infekcím. Snižuje také vysoké hodnoty krevního tlaku a zároveň aktivuje funkci střev a vylučování toxických látek. Další nepříliš známý účinek kvašené zeleniny je schopnost uklidnit náš nervový systém, čehož můžeme využít například při léčbě nespavosti, nervozity a napětí. Lidé trpící nedostatečnou funkcí štítné žlázy by měli tuto zeleninu také zařadit do svého jídelníčku, protože jim pomůže s obnovou její správné funkce.

Titulní foto: Thinkstockphotos.com