„Nevím, jak to s jídlem funguje tobě, ale já se ráno většinou nestíhám nasnídat, potom si doběhnu rychle koupit nějakou vysokotučnou záležitost do nejbližšího obchodu a celý den zakončím pozdní, ale o to vydatnější večeří. Ufff, ležím a ztěžka dýchám, když se přejedená pokouším usnout. Vždycky si říkám, že to od nového roku budu dělat jinak, ale rok se překulil a já pořád jedu ve starých kolejích,“ říkala mi moje kamarádka a já s ní musela souhlasit. Mám to stejně.

ČTĚTE TAKÉ:

Téměř všichni chápeme přelom roku jako příležitost k pozitivním změnám, a proto jsou naše "první ledny" lemovány nejrůznějšími předsevzetími. Ale teď, o téměř dva měsíce později, jsme většinou v situaci, kdy nás odhodlání pomalu přechází, a my se zahanbeně vracíme ke svému starému životu a říkáme si, že příští rok ta předsevzetí snad zvládneme lépe.

Ale na změny k lepšímu je čas vždy PRÁVĚ TEĎ a říkat si, že začneme zítra, v pondělí, od března, od léta nebo od nového roku, je jenom obyčejná výmluva. Musíme prostě začít HNED a startem naší změny může být i parádní nápad - třeba chytrá krabička na zdravé obědy do práce. Má podobu misky, do které se vejde opravdu velká porce salátu a která má v sobě navíc zabudovanou vtipnou nádobku na zálivku, aby salát zůstal čerstvý a zbytečně pod zálivkou neovadal.

Titulní foto: Thinkstockphotos.com