Změna je zábava!

Rozhodně ano! Naplní váš domov novou a jinou energií. Při takových malých změnách se nechejte inspirovat především přírodou – jejími proměnami a dary člověku ve formě využitelných materiálů.

Zkuste obměnu dekorací a doplňků právě v přírodních materiálech. Je to novodobé a v mnoha případech i šetrné k přírodě a v neposlední řadě ekologické.

Uvidíte, jak bude váš domov útulný. Protože ať už žijete ve městě, nebo na venkově, taková malá proměna může být pokaždé jiná – jako sama příroda.

ČTĚTE TAKÉ:

Ratan je super

Ratan je jedním z velmi oblíbených přírodních materiálů. Je odolný a snadno se udržuje. Každý kousek z něj vypadá v kuchyni velmi pěkně.

Trojice na mlsání

Sada krásných keramických misek na dřevěném tácu je dobrou volbou, jak doplnit nově interiér kuchyně. Hranaté misky jsou ideální na podávání nejrůznějších dipů, oříšků, cukrovinek a jiných dobrot. Mimoto samy misky na tácu z akáciového dřeva jsou velmi vkusné.

Produkty z papírové hmoty

Tyto koberce, krabice, boxy a sedáky jsou nejen cenově i provedením velmi zajímavé, ale také ekologické a šetrné k životnímu prostředí. Pochází totiž z recyklovaného papíru.

A které materiály frčí?

Vezměme to pěkně od podlahy! Tady dominují především přírodní koberce, které si zachovávají přírodní vzhled se svojí zdánlivě nekomplikovanou barevností a strukturou.

  • Nejvíce žádané pro kuchyni jsou sisalové nebo kokosové koberce. Cenově, hmotností i údržbou jsou zajímavým trendem tzv. eko papírové koberce ze speciální papírové hmoty, o níž jsme již výše psali.
  • Dalším materiálem, který je v kurzu, je nepálená hlína – především na části zdí, zídek, uměle vytvořených atypických zděných polic nebo i na dekorativních doplňcích (hrnky, misky, plastiky). Hlína spojuje komfort bydlení a zdravé bydlení, aniž by zatěžovala naše životní prostředí.
  • A do třetice je na vzestupu i přírodní kámen, a to nejen jako pokladový materiál na podlahy a pracovní plochy v kuchyni, ale lze jej aplikovat do prostoru jako pěknou inovaci v interiéru – na vezděné police, uměle vytvořené zídky nebo originálně na několika kouscích dekorativních předmětů.
  • A ke klasickým stálicím z přírodních produktů patří mořská tráva, proutí a bambus.

Titulní foto: Thinkstockphotos.com