Grilováním k radosti, nikoli k požáru 2. díl


Autor: Thinkstockphotos.com
Svůj gril nikdy neopouštějme! Je to poťouchlík a za nedostatek pozornosti se může sakramentsky pomstít. Na jeho drobné zlomyslnosti, o které se bude pokoušet v naší přítomnosti, bychom měli být předem připraveni.
Autor: Thinkstockphotos.com
ČTĚTE TAKÉ:
- Švýcarsko, domov bramboráčků jménem rösti
- Pohanková jídla pro mlsné děti
- Jaké nápoje dávat dětem v zimě?
Veliký nepřítel barbecue
Vítr je prostě kontraindikace grilování. Pěkně nám sice rozfouká ohniště, ale potom z něj létají jiskry na všechny strany. Jiskry jsou ještě zákeřnější než plameny. V klidu si někde leží a teprve, když jsme si jich dávno přestali všímat, vzplanou. Stane se například, že taková jiskra skočí do tašky s uhlím, které pak hezky uklidíme do sklepa, a za půl hodiny už nám hoří střecha nad hlavou.
Vítr miluje také skuliny v zateplených panelácích. Oheň takovými skulinami divoce šplhá většinou do vyšších pater. Jak může dopadnout grilování na balkóně na sídlišti, můžete vidět v galerii fotografií. Tato činnost se prostě velmi důrazně nedoporučuje.
Stejně to začalo hořet
Autor: Thinkstockphotos.com
Happy end může být tak snadný
I když už nám bude oheň na grilu skomírat, neměli bychom zapomínat na výše uvedenou a nejdůležitější zásadu, že se oheň nikdy neopouští. I jiskry skryté pod vrstvou popela může ještě vítr vyfouknout do světa. Když už nás oheň přestal bavit, je třeba se jej zbavit. Zlikvidovat jej, aby po něm nezbyla jediná stopa. Návod je jednoduchý. Popel vysypeme do plechového kbelíku, zalijeme vodou a můžeme jít klidně spát nasyceni blahodárnou energií ukázněného ohně.
Titulní foto: Thinkstockphotos.com








Komentáře
Přidat příspěvek
Načítám komentáře...