Skutečným barevným manifestem proti nudě v kuchyni je kolekce Gorenje Retro Collection s chladničkami v odstínech od decentních tlumených až po jasné, intenzivní tóny. Můžete si vybrat styl Chic – současná klasika s jasnými čistými liniemi (alux, červená, černá barva), styl Vintage – okouzlující elegantní nostalgie (béžová, čokoládová, kávová) nebo rozverný, pestrý styl Funky, sálající životním optimismem (růžová, zelená, oranžová). Všechny chladničky se vyznačují mimořádně úsporným provozem, což dokládá zařazení do energetické třídy A++. Součástí výbavy jsou skleněné police a řada praktických detailů.

Tradiční česká značka MORA uvádí na trh nové modely vestavěných myček nádobí. Vestavěná myčka VM 532 X zvládne bezchybně umýt a usušit 9 sad nádobí a model VM 632 X dokonce až 12 sad! Namísto dvou rovnou tři koše můžete zaplnit špinavým nádobím v plně integrované myčce IM 641. Všechny tři nové modely myček MORA mají nastavitelný horní koš, takže hravě zvládnou i větší hrnec. Už žádné namáhavé drhnutí kastrolů v dřezu! K dispozici je šest programů mytí včetně rychlého intenzivního mytí, úsporného ECO programu nebo jen oplachování a sušení. Nechybí přehledný informační displej. Nové myčky nádobí MORA IM 641, VM 532 X, VM 632 X jsou zařazeny do šetrné energetické třídy A++ , další úspory přináší možnost použití tablet 3v1.

Nejhlučnějším místem v interiéru bývá kuchyně. Kromě občasného rámusu pocházejícího například ze zapnutého mixéru nebo manipulace s nádobím či hrnci se v tomto prostoru nalézá zdroj dlouhodobého hluku, který má na svědomí spotřebič, jež je v chodu nepřetržitě. Chcete-li spotřebič, jehož provoz nebude narušovat klidnou atmosféru vašeho domova, pořiďte si extra tichou kombinovanou lednici Siemens KGE39AI45 s hlučností pouhých 34 dB (A), navíc v nejúspornější třídě spotřeby energie A+++. Chladnička s celkovým objemem 339 l pracuje s příkladnou spotřebou energie 156 kWh za rok. Příznivých hodnot hlučnosti dosahuje tento spotřebič nejen pomocí kvalitní konstrukce, propracovaného těsnění, opláštění a protihlukové izolace, ale také díky inovativnímu invertnímu kompresoru s optimalizovaným počtem otáček, který pracuje jen tehdy, když je to třeba, a jen s nezbytnou intenzitou.

Nový odšťavňovač a lis na citrusy Philips Avance Collection HR1870 s technologií QUICKClean disponuje výkonným motorem s příkonem 700 W. XXL plnicí trubice umožňuje odšťavňování, aniž by bylo třeba ovoce nebo zeleninu předem výrazně krájet. Díky inovativnímu sítku, které stačí po použití omýt běžnou houbičkou, nedochází během odšťavňování k nevítaným ztrátám šťávy. Veškerá dřeň se shromažďuje na jednom místě, což usnadňuje čištění, přičemž všechny odnímatelné díly lze mýt v myčce na nádobí. Se dvěma nastaveními rychlosti pro měkké a tvrdé plody zvládne jednoduše vymačkat nejrůznější ovoce i zeleninu do poslední kapky, a poskytne tak najednou až 2,5 l čerstvé šťávy. Součástí příslušenství je i lis na citrusy s rotačním systémem pro snadné lisování šťávy citrusů. Praktická nálevka umožňuje přípravu šťávy přímo do sklenice. Doporučená maloobchodní cena je 4 999 Kč.

U společnosti Whirlpool připravili novinku v oblasti mikrovlnných trub. Nová řada se jmenuje Jet Cuisine. I sem se dostává speciální technologie 6. smysl. Stačí tedy jen vybrat kategorii potravin, speciální senzor vyhodnotí hmotnost pokrmu a automaticky nastaví správný čas i ostatní parametry přípravy, aby byl výsledek vždy perfektní. Díky funkci Bread Defrost si můžete rychle pochutnat na lahodném pečivu, které je po rozmrazení stejně měkké a křupavé jako čerstvě upečené. S novou čtverhrannou nádobou pro vaření v páře připravíte snadno těstoviny, rýži či zeleninu. Stačí pouze nalít vodu do nádoby, zvolit hmotnost a potravinovou třídu. Potřebný čas se nastaví automaticky a trouba vás upozorní, až bude vše hotové.

Dvojité dveře nabízejí ledničky Samsung Food Showcase. První dveře otevřou přístup k často používaným potravinám, jako malé občerstvení, nápoje nebo ovoce. Ty jsou umístěny v koších v jakémsi rámu, který vytváří dveře druhé. Po jejich otevření se teprve dostaneme do vnitřní části lednice, kde mohou být uskladněny potraviny, které jsou zde na delší dobu a nevyžadují časté použití.

Pohon chladničky Samsung Food Showcase zajišťuje digitální invertorový kompresor, který automaticky volí mezi sedmi rychlostmi otáček v závislosti na chladicích požadavcích. Výsledkem této inteligentní technologie je úspora energie, nižší hlučnost a dlouhá životnost. Navíc s 10letou zárukou na digitální invertorový kompresor.

Nás navíc zaujaly vnější dveře chladničky. Ty jsou vybaveny tzv. metal cooling kovovým plátem, který akumuluje chlad a po opětovném zavření chladničky napomáhá k rychlejšímu dosažení potřebné teploty.

Multifunkční robot značky Concept Happy Hour RM 3250 bc kromě pěkného designu nabízí i vysoký výkon 900 wattů a mimo obvyklých funkcí – strouhání, hnětení, šlehání, mixování a sekání – zvládne i mletí máku, ořechů, bylinek nebo kávy a také odšťavňování citrusových plodů. Má extra velkou hnětací nádobu o objemu až 3 litry a také prostornou nádoba mixéru, do které se vejde až 1,5 litru. O bezpečný provoz se stará funkce Safety Interlock – inteligentní systém uzavření mezi víkem, nádobou a pohonnou jednotkou. Pokud nejsou jednotlivé díly správně sesazeny do sebe, přístroj nelze spustit. Cena je 3299 Kč.