Máte špinavé ruce? Nechcete pořád ohmatávat kohoutky a pak je znova cídit? Pak je tu nová baterie Grohe Zedra Touch. Pokud vodu spustíte pomocí technologie EasyTouch, z bezpečnostních důvodů nejprve teče studená voda. K baterii je však možné instalovat termostat Grohtherm Micro, kterým nastavíte vámi požadovanou teplotu. Vestavěná tepelná pojistka zajišťuje naprostou bezpečnost, kdykoliv tuto moderní baterii pustí děti.

Navíc je tato nová kráska z oblíbené řady Zedra dodávaná s výsuvnou dvoupolohovou sprchou, jejíž čistý design je nově přepracován. Přepínání režimu sprchy je velmi prosté díky ovládacímu tlačítku se zámkem. Dále funkci baterie vylepšuje zahnuté prodloužené výtokové ramínko, takže nyní pohodlně naplníte i vysoké vázy, konvičky a velké hrnce. Poněvadž je ramínko otočné, rozšiřuje se pole jeho působení i mimo dřez.

Dokonale hladký a plynulý pohyb páky zajišťuje osvědčená technologie kartuše GROHE SilkMove®. Inovativní povrch sprchy SpeedClean zároveň spolehlivě zabraňuje zanášení trysek. Případné usazeniny vodního kamene prostě setřete holou rukou.

Mnoho lidí touží po obkladech a dlažbách, jaké byly v předválečných domech. Krásné mozaiky, květinové i abstraktní vzory. To vše ve vintage barvách, provedení. V zahraničí k dostání jsou, u nás zatím byly nedostatkovým zbožím. Do svého sortimentu Keramika Soukup zařadila obklady a dlažby od výrobce Peronda, které jako by se do naší doby přenesly z přelomu 19. a 20. století. Exkluzivní obklady a dlažby série FS, Germaine nebo Job od Perondy nabízí hned několik zajímavých dekorů. Jsou vyráběné nejpokročilejší technologií, s moderním designem, přitom stále jasně připomínají stopy minulosti. Efekt olámaných hran a oprýskané glazury maximálně umocňují dojem, že se po dlažbě chodí již dlouhé desítky let.

Německý výrobce armatur Schell přináší řešení pro ochranu vodovodních armatur nebo splachovacích nádržek před nečistotami, jako je např. jemný písek, naplaveniny nebo úlomky, které by mohly poškodit kartuše, perlátory nebo nápustní ventily. Tím řešením je rohový ventil s filtrem.

Rozvody pitné vody se zanášejí naplavenými nečistotami, příp. vodním kamenem. Znečištění potrubí se následně projevuje jak na závadnosti samotné pitné vody, tak na mechanickém poškození připojených armatur, především vodovodních baterií. Při použití rohových ventilů Schell s filtrem se lze těchto negativních projevů vyvarovat. Filtr je vložený přímo ve vřeteni ventilu, kde zadržuje nečistoty, ale neomezuje plynulou regulaci průtoku vody. Samotný filtr je vyroben ze speciálního odolného polyetylénu Hostaform C® a lze jej snadno vyjmout a vyčistit pod proudem vody.

Schell nabízí v současnosti na českém trhu dvě provedení rohových ventilů s filtrem. Aktuální cena standardního modelu s filtrem s hustotou ok 500 mikronů je 436 korun s DPH. Špičkou je ten s pětkrát jemnějším filtrem na 100 mikronů, což jsou unikátní parametry. Ten stojí 472 korun s DPH.

Představte si, jak se u stánku se zmrzlinou snažíte z prodavače dostat složení pochoutky, kterou vaše dítě nutně potřebuje ke štěstí. U některých potravin je prostě dost složité zjišťovat jejich složení a právě to, co jedí naše děti, by nás mělo zajímat nejvíce. Proč jim neudělat radost domácí zmrzlinou z pravé smetany a čerstvého ovoce? Výrobník zmrzliny Unold 48861 dětské série JANOSCH vám připraví 1,5 litru zmrzliny do 30 minut. Cena na Mall.cz: 699 Kč.

Kuchyně Gorenje výrazně rozšiřují nabídku ve všech aspektech – na výběr je až 80 dekorů laminátů, profilů MDF foliovaných dvířek, přes 340 modelů dvířek, neomezený výběr laků dle stupnice RAL, velká škála dřevo-dekorů, možnost užití dekorů dvířek i na korpusy. Navíc se sortiment rozdělí na dvě základní řady: Klasik a Premium, přičemž obě nabízejí tři typy kuchyní – moderní, klasické a rustikální. Řada Klasik se optimálně propojí např. s designovými kolekcemi Classico, Retro či gorenje spotřebiči. Řada Premium je vhodná pro propojení s designovými řadami, jako je například Simplicity, Ora-ïto nebo gorenje+.

Hory nádobí byly, jsou a budou nenáviděné součásti kuchyně. Abychom je zlikvidovali, musíme mít silné pomocníky. Buď partu uklízečů, nebo nějaký silný prostředek, který vše odmastí a perfektně vyčistí. Společnost Henkel představuje novinku Pur DuoPower. Ten přichází se složením s biokatalyzátory (enzymy). Tyto aktivní enzymy na rozdíl od tradičně používaných aktivních látek fungují jiným způsobem: nepracují jen na povrchu, ale pronikají do zaschlých zbytků jídel a narušují jejich strukturu. Díky tomu dochází bez nutnosti drhnutí k odstranění i velmi odolných usazenin, jako jsou zaschlé těstoviny, přichycená rýže či připečené brambory. Navíc přítomné enzymy působící při nižších teplotách do 60 °C patří k přírodním složkám, jsou tedy ekologicky odbouratelné a podporují jednodušší čištění odpadních vod.

Kdo má doma myčku, ten ocení novinku Somat Gel Caps. Ta spojuje všechny výhody multifunkčních tablet, kdy jedna prakticky velká předávkovaná kapsle Somat přináší hned 10 funkcí a vlastností – čistič, oplachovač, sůl, lesk nerezového nádobí, ochrana skla a dekoru, posilovač mycí síly na skvrny od škrobu a ochrana před vodním kamenem. A protože nové kapsle Somat Gel Caps mají kompletně gelovou formu, rozpouštějí se během dvou minut a účinkují téměř okamžitě, jsou vhodné i pro krátké programy. Při použití nových gelových kapslí Somat Gel Caps se nemusíte zabývat ani dodatečným leštěním kapek od vody a vodního kamene na skleničkách. Prostě je vyndejte z myčky a připravte se na skvělý večer s rodinou a přáteli.